În ultimii ani, producția de energie electrică din energie eoliană și din energie solară fotovoltaică a cunoscut o creștere impresionantă. Între timp, costul producerii de energie electrică din energie eoliană și din energie solară a devenit din ce în ce mai competitiv cu costul energiei electrice obținute prin arderea combustibililor fosili.
Între 2005 și 2017, ponderea surselor regenerabile de energie în producția de energie electrică din UE s-a dublat, de la aproximativ 15 % la aproape 31 %. Principalul motor al acestei evoluții a fost creșterea ponderii energiei eoliene și a energiei solare fotovoltaice.
Din ce in ce mai multe contracte de superficie sunt incheiate in vederea constructiilor de turbine eoliene si de montare a panourilor fotovoltaice, fiind o piata foarte dinamica.
Avocatii specializati in domeniul energiei eoliene va pot oferi consultanta in vederea incheierii contractelor cu furnizorii de energie.
Acordam asistenta juridica si reprezentare in negocierea clauzelor contractuale, in vederea acoperirii a cat mai multor riscuri, dat fiind ca aceste contracte sunt incheiate pe cel putin 30 de ani.
Este foarte importanta prezenta avocatului specializat, cu experienta in acest domeniu, intrucat clauzele din aceste contracte sunt unele specifice, care vizeaza in special doua perioade: perioada de autorizare si perioada de construire si functionare a turbinelor.
Negocierile conduc spre minimizarea riscurilor la care se expun proprietarii terenurilor si la amximizarea profitului, parti in contracte de superficie cu furnizorii de energie, fara posibilitatea de a denunta contractele, de cele mai multe ori.
Clientul va beneficia de la inceput atat de consultanta juridica, cat si de reprezentare in vederea obtinerii tuturor documentelor necesare la incheierea contractelor, extrase de carte funciara, certificate fiscale etc., pana la semnarea contractului